05 Jan Ingrediensfokus: Kakao eller rå chokolade
Hvad er det der gør, at vi er så vilde med chokolade og hvad er det der gør at den magiske kakao bønne altid har tiltrukket os? Vi fortæller os selv, at 70% økologisk mørk chokolade er “godt” for os. Men er det nu også virkelig sådan?
Kakao er blevet anvendt og fortæret i tusindvis af år og har oprindelse i Mellemamerika. Det blev endda brugt som valuta på et tidspunkt.
Så længe sukkerindholdet er lavt, er chokolade faktisk gavnligt. Det har vist sig at gavne hjertet, reducere risikoen for slagtilfælde, diabetes og kolesterol. Mørk chokolade er fyldt med gavnlige mineraler som kalium, zink og selen, og 100 g mørk (70 procent eller mere) chokolade giver 67 procent af det anbefalede daglige indtag af jern. De høje niveauer af antioxidantiske flavonoler beskytter også huden og hjernen.
Der er også en reel grund til at det får os til at føle os bedre tilpas. Chokolade indeholder phenylethylamin (PEA), som er det samme kemikalie, som din hjerne skaber, når du bliver forelsket. PEA opfordrer din hjerne til at frigive endorfiner.
Så du behøver ikke at føle sig nær så skyldig næste gang du spiser et stykke chokolade (eller flere!). Men hvis du helt vil være fri for skyldfølelse, hvorfor så ikke prøve vores Radiant Glow Mask?